Nieuws vanuit het schepencollege• Verfraaiingswerken begraafplaatsenNieuws vanuit de gemeente• Openwervendag• Supervlieg• Met Belgerinkel naar de Winkel

Nieuws vanuit het schepencollege

Verfraaiingswerken begraafplaatsen
Het gemeentebestuur wil de begraafplaatsen van de verschillende woonkernen op een duurzame manier verfraaien. Bedoeling is een omgeving te creëren van een ‘stenige’ naar een ‘groene’ begraafplaats. 

Om dit te realiseren, werkte het ontwerpbureau Pauwels uit Leuven per begraafplaats een totaalconcept uit met een duidelijke visie over de toekomstige ontwikkeling van elke begraafplaats. Hierbij werd rekening gehouden met de landschappelijke eigenheid van elke begraafplaats. Het landschap wordt m.a.w. mee betrokken in het ontwerp. Hierdoor krijgt elke begraafplaats een eigen toets.

In de voorbije jaren werden de eerste verfraaiingswerken reeds uitgevoerd op de begraafplaatsen van Grootlo, Hallaar, Heist-station, Itegem, Schriek en Pijpelheide. Momenteel wordt het kerkhof in Wiekevorst uitgebreid met een nieuw perceel. Deze werken zouden tegen Allerheiligen afgerond moeten zijn.

Op 14 mei 2012 start men met het verfraaien van de begraafplaatsen Heist-Goor en Zonderschot. De aannemer moet de werken binnen een termijn van 50 werkdagen voltooien.

Nieuws vanuit de gemeente

Openwervendag
Tijdens de Openwervendag op zondag 13 mei kan je de werf van de nieuwe sporthal langs de Lostraat bezoeken. De bouw is momenteel in het stadium van de open ruwbouw. Meer weten?
 

Supervlieg
Op zondag 13 mei landt SuperVlieg, een groots kinderkunstenfeest, in Heist-station. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen er terecht voor gekke workshops, leuke animatie, diverse voorstellingen en nog een heleboel andere activiteiten. Meer weten?
 

Met Belgerinkel naar de Winkel
Van 5 mei tot 9 juni 2012 loopt de elfde editie van de fietspromotiecampagne ’Met Belgerinkel naar de Winkel‘. Spaar voor een fleurig fietsmandje en maak kans op een mooie retrofiets. Meer weten?